Ana içeriğe atla

Sürdürülebilir Blog İpuçları

OrnekGorselUzun bir süre boyunca kendi hosting ve domainimle çeşitli bloglar oluşturarak WordPress'i aktif bir şekilde kullanmıştım. Ancak, oluşturduğum bu blogların genel bir sorunu, belirli bir süre sonra ilgisini kaybedip bırakmak oldu. Bu durum, terk edilmiş bloglara devam etmek için hosting ücreti ödemek gibi ek maliyetlere yol açtı. Özellikle enflasyonun hızla arttığı bir dönemde, hosting masrafları ciddi bir yük haline geldi. Bu nedenle, önceden bana uzak gelen ancak şimdi daha mantıklı görünen Blogger ve WordPress.com gibi platformları kendi kişisel blogumda kullanmaya başladım.

Kişisel bir blog kullanımı yaparken önceliğimi, devamlılık üzerine belirledim. Kişisel bir blog ile para kazanmayı öncelik yapmamakta ve şu anda ki blogumu, ileride bana ve başkalarına yardımcı olabilecek bir not defteri haline dönüştürmeye çabalamaktayım.


Bu konudaki bir örnek olarak, Lale Hanım'ın bir blogu dikkatimi çekti. Dünya turundan edindiği bilgileri okuyucularına aktaran Lale Hanım, ücretsiz bir WordPress altyapısı kullanarak yazılarına 2015'e kadar aktif bir şekilde devam etmiş. Bununla birlikte, kendi web sitesinde yer alan Facebook sayfasındaki özel domainli web sayfasını güncellemediği ve yenilemediği için artık erişilemez durumda.


Eğer ilginizi çekerse, Leyla Hanım'ın blogunu buradan okuyabilirsiniz. Ancak, belirtmekte fayda var ki, Facebook sayfasındaki özel domainli web sitesine şu anda erişilemiyor. Bu durum, güncelleme yapılmadığı için olabilir, ancak blog üzerinden Leyla Hanım'ın deneyimlerini keşfetmeye devam edebilirsiniz.


Leyla Hanım, WordPress.com alt yapısını kullanarak, anılarını daha uzun süre muhafaza etmiş oldu. Aradan geçen zaman göz önünde tutulduğunda, bir blogtan para kazanmanın ilk amaç olmaması, o blogun sürdürülebilir olduğunu da bize göstermiş oldu.


Nitelikli içerikleri olan bir blogunuz var ise, emeklerinizi korumak adına bu hususlara dikkat etmenizi öneririm. Zira yazdıklarınız, belki birilerine ışık olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PL-2303 Driver Sorununa Çözüm

Prolific PL2303 Elimde uzun zamandır kullanmadığım RS-232 Dönüştürücüyü kullanmak istediğimde  THIS is not Prolific PL2303 PLEASE CONTACT your SUPPLIER hatası verdi. Kullanmak istediğim dönüştürücü muhtemelen sahte versiyonu olduğu için ve eski bir ürün olduğu için bu hatayı aldım. Bir kaç driver bulup denedim fakat bu dönüştürücü de kullanılan driverein son sürümünün sorunlu olduğunu biraz araştırma yaparak fark ettim. Driver dosyasının kurulumunu yaptıktan sonra eski sürümüne geçersek sorun ortadan kalkıyor.    -Öncelikle driver kurulumu yapalım.  Driver dosyasın indirmek için tıklayın. Adımlar sırası ile uygulandığında bilgisayar dönüştürücüyü tanıyor. Kaynak Kaynak Kaynak Kaynak

Analog Veri İşlemleri

AAnalog Veri İşlemleri Endüstriyel ortam da analog veririn önemi yüksektir. Fakat genelde gelişi güzel kullanılarak hatalı  sonuçlar elde edilir. İlk olarak sağlıklı bir şekilde analog değer okuma nasıl olmalıdır örneklerle basit şekilde  ifade edeceğim.  Kullanılan PLC ya da MCU  vb. kontrolcünün ADC Çözünürlüğünü bilmemiz gerekmektedir.  14 Bit okuma çözünürlüğüne sahip bir kontrolcü  0 ile 16383 arasında okuma yapabilir. 16 bit ise 0 ile 65535 arasında. Çözünürlük değer aralığını bulmak için hesap makinalarını kullanabilirsiniz.  Okuma aralığını belirledikten sonra gelen sinyalin analog aralığını bilmemiz gerekmektedir. En çok kullanılan analog aralıklar 0-10 V 4-20 mA ve 0-20 mA'dır. 0-10 Volt olan bir analog sinyal 14 bit çözünürlükte okunacağı zaman 0-10 volt arası 16383 aralığa bölünmüş demektir. çözünürlük arttıkça hassasiyet de artar. Eğer ölçüm yapmak istediğiniz sinyal bir sensöre ait ve hassas ölçüm yapmak istiyorsanız uygun çözünürlüğü seç...

SoMachine TONR Fonksiyon Blogu

SoMachine, Machine Expert ve diğer CODESYS tabanlı sistemlerde kullanılabilen TONR Fonksiyon blogu, TON (Time On Delay) zaman rölesini etkili bir şekilde kullanmak için tasarlanmıştır. Bu kod, TON zaman rölesini kullanırken, rölenin resetlenmesi ve tekrar setlenmesi durumunda, sürenin en baştan başlaması yerine kaldığı süreden devam etmesini sağlar. Bu özellik, özellikle bir cihazın belirli bir işlemi tamamlamak için belirlenen bir süre içinde kalmasını sağlamak için önemlidir. Örneğin, bir makinenin bir işlemi gerçekleştirmesi için belirli bir zaman dilimine ihtiyacı varsa ve bu işlem sırasında röle resetlenirse, işlemi tamamlamak için kalan sürenin kaybedilmesi istenmeyebilir. Bu nedenle, TON zaman rölesinin kalan süreyi hafızada tutarak devam etme özelliği, işlemlerin düzgün bir şekilde tamamlanmasını sağlar." Kullanılan değişkenler(variable); Kodlar; IN:Timer için start,  PT:Timer Süre, TimeReset:Timer kalan zamanı  PT'ye eşitler Current_ET: Startlandığı döngüde geçen süre...